Tisková zpráva 16.7.2018

Publikováno: sobota 14. 7. 2018

Tisková zpráva 16.7.2018

Tiskové prohlášení

k vývoji vyšetřování zesnulého chlapce v areálu Šikland

dovolujeme si informovat o průběhu vyšetřování tragické události, k níž došlo v sobotu 14. 7. 2018 v areálu Šikland v průběhu konání BLUE STYLE PRIMA FEST. Pětiletý chlapec se během vyhlídkové jízdy v turistickém vláčku dostal do situace, do které se při dodržování bezpečnostních předpisů, standardně nelze dostat. Bohužel následně došlo ke smrtelnému úrazu. Z hlediska bezpečnostních rizik, jsme se se spolupořadatelem akce rozhodli
po pietním aktu v programu pokračovat ve ztišeném režimu.

Aktuálně intenzivně prošetřujeme, co se přesně stalo - celá událost se seběhla během několika desítek vteřin. Otřesená rodina, ani účastníci nehody nemohou

v tuto chvíli podat odpovídající svědectví. S Policii ČR jsme v neustálém kontaktu a spolupracujeme při vyšetřování.

Nad tragickou událostí pociťujeme hlubokou lítost a vyjadřujeme soucit rodině zesnulého chlapce. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a interním auditům žádáme média i veřejnost o pochopení a trpělivost, aby byla diskrétní k postižené rodině a dalším účastníkům nehody. Nejpozději ve středu 18. 7. vydáme oficiální prohlášení, ve kterém budeme podrobně informovat o incidentu a postoji společnosti Western-Šiklův mlýn s.r.o.

Děkuji za pochopení,

Libor Šikl

jednatel společnosti Western-Šiklův mlýn s.r.o.

email.: sikl@sikland.cz

Tisková zpráva 14.7. 2018

Dnes v odpoledních hodinách došlo v areálu Šikland, v průběhu festivalu Blue Style Prima FEST, k tragické nehodě, během které, i přes okamžitou pomoc záchranářů, zemřel malý chlapec. „Tato nešťastná událost nás hluboce mrzí, rodičům chceme vyjádřit upřímnou soustrast. Nic podobného se za 20 let fungování našeho zábavního parku nestalo. Po dohodě s interprety jsme se rozhodli zbytek programu věnovat památce zesnulého, a to ve ztišeném režimu a bez závěrečného ohňostroje,“ říká Libor Šikl, majitel zábavního parku Šikland.

Fotogalerie