První letošní závod CROSS COUNTRY se jede v Šiklandu

První plánované závody letošní sezony divize ENDURO – Cross country v  Šiklově mlýně se uskuteční o 14 dní později, tedy v termínu od 5. do 6. června 2021. I přes veškerou snahu všech zainteresovaných uspořádat závody CC v Šikově mlýně v původně plánovaném termínu jsme byli nuceni po dohodě s organizátorem podniku rozhodnout o přesenutí začátku letošní enduro sezony na červen.

Ačkoliv jsme požádali o vyjímku z platných COVIDových opatření  není zcela jasné, jak by případné podmínky byly nastaveny, ale s největší pravděpodobností by ze strany Ministerstva zdravotnictví ČR byl požadován negativní PCR test (zpoplatněny průměrně 1500,- Kč) a omezeným počtem účastníků. Pořadatel nechce riskovat komplikace které provázely zrušení závodu v Liberci.

Proto jsme po zralé úvaze a s očekáváním dalších uvolňování ze strany vlády ČR a MZ ČR posunuli termín závodu o 14 dní. Jedním z důvodů je i fakt, že by měli být v inkriminovanou plánovanou dobu závodů zavřeny ubytovací služby a restaurační zařízení.

Dalším důvodem je taktéž skutečnost, že vyhlášení sezóny 2020, které je plánované na Šiklův mlýn by v tuto chvíli bylo jen těžko realizovatelné alespoň v trochu důstojné podobě. Doufejme všichni společně že 5.-6. června již začneme konečně závodit.

Více informací a registrace závodníků zde: http://www.motocams.cz/enduro/kalendar-zavodu/261

 

Rezervovat ubytování